سپتیک تانک پلی اتیلن
سپتیک تانک پلی اتیلن
در ابتدا بهتر است اطلاعاتی در مورد سپتیک تانک پلی اتیلن به دست آورید تا بتوانید به صورت کامل به این محصول توجه کنید.
یک سیستم سپتیک شامل دو بخش اصلی به صورت زیر است:
مخزن سپتیک فاضلاب
فضای تخلیه
مخزن سپتیک فاضلاب
سپتیک تانک پلی اتیلن فضایی برای آبگیری است که بسته به نوع سپتیک تانک می تواند از بتن ، فایبرگلاس و پلی اتیلن ساخته شود. این مخزن دارای یک لوله ورودی و یک لوله خروجی است که از طریق آن فاضلاب بهداشتی وارد مخزن می شود.
وظیفه مخزن سپتیک تانک پلی اتیلن در این مرحله، نگهداری پساب فاضلاب است که با نگه داشتن آن باعث می گردد مواد جامد و مایعات از یکدیگر جدا شوند.
در این محیط، فاضلاب به صورت ۳ لایه تشکیل می شود. جامدات سبک تر از آب همچون روغن و گریس به بالای سطح رسیده و جامدات سنگین تر از آب در پایین مخزن فاضلاب قرار می گیرد که باعث ایجاد یک لایه لجن در انتهای مخزن می شود.
همچنین لایه میانی موجود تا حدی شفاف است. سپس لایه های لجن و کلسینه در مخزن سپتیک تانک پلی اتیلن باقی مانده که باکتری های بسیار زیادی در آن وجود دارد. باکتری های موجود در لجن که به آن باکتری های بی هوازی گفته می شود، وظیفه هضم لجن را بر عهده خواهند گرفت. مواد و لجنی که نمی توانند هضم شوند در مخزن ذخیره شده و با استفاده از پمپ فاضلاب، از مخزن تخلیه می گردد.
فضای تخلیه مخزن سپتیک تانک پلی اتیلن فاضلاب
در مرحله بعد، جریان مایع شفاف وارد فضای تعبیه شده دیگر می شود و آماده خروج و تخلیه از مخزن می گردد. وظیفه تخلیه این مایع شفاف بر عهده لوله های خروجی است که بر روی سپتیک فاضلاب تعبیه شده است.
عملکرد سپتیک تانک پلی اتیلن
عملکرد مخزن سپتیک به گونه ای است که فاضلاب خروجی از خروجی لوله های لوازم بهداشتی پس از ورود به مخزن سپتیک تانک ، به دلیل کاهش جریان ، بخشی از مواد معلق و مواد سنگین آن رسوب کرده و در قسمت ته نشین می شوند. مخزن به شکل لجن. در مرحله بعد ، با کمک باکتری های بی هوازی فعال ، آنها شروع به تجزیه مواد آلی موجود و هضم لجن فاضلاب می کنند.
وظیفه باکتری های بی هوازی بدست آوردن انرژی مورد نیاز از تجزیه مواد آلی ، مواد معدنی موجود در فاضلاب است و این باکتری ها برخلاف باکتری های هوازی ، لجن و فاضلاب را بازسازی می کنند. در نتیجه ، فاضلاب به مواد آلی ناپایدار تجزیه می شود و در نتیجه این فعل و انفعالات ، فاضلاب موجود در سپتیک تانک پلی اتیلن به فاضلاب تبدیل می شود.
فاضلاب تصفیه شده را می توان از فاضلاب شهری از چاله های جذب ، چاههای جذبی یا آبهای سطحی مجاور جهت مصارف کشاورزی هدایت کرد. هنگامی که تصفیه فاضلاب در سپتیک تانک پلی اتیلن ناقص است ، معمولاً به دو روش حذف می شود.
۱- دفع پساب در زمین
در صورتیکه سطح آب زیرزمینی پائین و امکان ایجاد چاه جذب کننده فاضلاب موجود باشد.در صورتیکه سطح آب زیرزمینی بالا باشد و زمین از نفوذ پذیری زیادی برخوردار نباشد، باید پساب را زیر سطح زمین پخش نمود.
در این صورت پساب با کمک یک شبکه لوله های سوراخ دار در زیر زمین و در عمق ۴۵ تا ۹۰ سانتی متری پخش می گردد.
کاربرد سپتیک تانک جذبی
سیستم سپتیک ، تصفیه فاضلاب رو انجام میدهد، تا حدی که پساب خروجی از سپتیک تانک و ورودی به چاه جذبی باعث گرفتگی منافذ چاه جذبی نشود . این جمله به این معنی است که همه مواد جامد مثل فاضلاب سنگین، باقی مانده مواد غذایی و ... که داخل پساب خروجی وجود دارد در مخزن سپتیک باقی خواهد ماند و پسابی بدون فاضلاب جامد و البته دارای بوی بسیار بد و کدر به چاه جذبی راهی خواهد شد . به همین دلیل برخی از افراد به این سیستم اصطلاحا سپتیک تانک جذبی میگویند.
سپتیک تانک دو انباره
در فرآیند تصفیه پساب در مخازن سپتیک فاضلاب، صعود حبابهای گاز در درون مایع مخزن تا حدودی سیر طبیعی ته نشینی مواد جامد را مختل می کند. راه حل این مشکل ساختمان یک سپتیک تانک دو انباره است. به این ترتیب که مواد معلق سبک که از انباره اول خارج می شوند با شرایط مساعدتری در محیط آرام انباره دوم ته نشین می شوند. این کار به خصوص در مواقعی که حجم لجن ته نشین شده زیاد و تجزیه بی هوازی سریعاً در حال گسترش است، بسیار موثر می باشد. لجن انباره دوم معمولاً یکنواخت تر و کف متشکله در آن کمتر از انباره اول است. مواد معلق، پساب چنین دستگاهی نیز کمتر از سپتیک تانک یک قسمتی است. در حقیقت و با توجه به تعاریف فوق مخزن سپتیک دو انباره که بعضا به سپتیک تانک دوجداره نیز از آن نام می برند حوضچه ته نشینی ساده ایست که در آن فاضلاب با سرعتی کم و بطور مداوم در جریان است. لذا مواد معلق ته نشین شده بصورت لجن در کف انباره با کمک باکتری های بی هوازی هضم میشود، و در نتیجه تبدیل به مواد آبکی و گازی شکل می گردد و از حوض خارج می شود لذا از مقدار لجنی که باید تخلیه شود کاسته می شود. طوریکه تخلیه لجن سپتیک تانک حداکثر یک بار در سال و در نهایت ۵ سال یکبار نیاز به خالی کردن پیدا می کند. نکته مهمی که باید حتماٌ رعایت شود این است که در تمام مدت مقدار فاضلابی که از مخزن سپتیک خارج می شود برابر با مقدار فاضلابی باشد که وارد سپتیک می شود. این موضوع در طراحی سپتیک اینگونه می بایست مد نظر قرار گیرد که قطر لوله خروجی از قطر لوله ورودی کمتر نباشد.
نحوه حمل سپتیک تانک
سپتیک تانک پلی اتیلن با جنس بدنه بتن حتی در حجم سه مترمکعب دارای وزنی معادل 4.5 تن می باشد. لذا جابجایی سپتیک بتنی هم بهنگام بارگیری و هم بهنگام باراندازی حتما نیاز به جرثقیل دارد. در مقابل مخزن سپتیک 50 مترمکعب با جنس بدنه پلی اتیلن دوجداره معادل 3 تن وزن دارد . همین محدودیت یعنی وزن بسیار بالای سپتیک تانک بتنی باعث شده است مدل بتنی حداکثر تا 12 مترمکعب بصورت آماده و پیش ساخته تولید گردد. ولی سپتیک تانک پلی اتیلن تا 100 مترمکعب که دارای 6 تن وزن است می تواند بصورت پیش ساخته و آماده در اختیار کارفرما قرار گیرد . در سپتیک تانک فایبرگلاس که اصولا بمنظور تصفیه فاضلاب در مکان هایی که امکان استفاده از سپتیک تانک پیش ساخته تولید شده در کارخانه وجود ندارد، مورد استفاده قرار می گیرد، هزینه بارگیری ، حمل و باراندازی در کمترین حالت می باشد. بطور مثال وزن یک دستگاه سپتیک تانک با پنل های پیش ساخته فایبرگلاس با حجم 400 مترمکعب نهایتا معادل 5 تن خواهد بود. حمل و نقل سپتیک می تواند با ماشین های جرثقیل دار نیز انجام شود . مخصوصا در مناطق شمالی که ماشین نمی تواند تردد داشته باشد می توان بمنظور حمل مخزن فاضلاب از ماشین های جرثقیل دار استفاده نمود . بمنظور آشنایی تصویری از عکس نحوه حمل سپتیک با جنس بدنه پلی اتیلن درون کارخانه ناب زیست به تصویر کشیده شده است .